מהם השלבים לקבלת אשרת דת?

כל המבקש לקבל אשרת שהייה על בסיס דתי משגרירות רומניה נדרש להגיש טפסים הבאים כמוסבר להלן:

1. נדרש טופס בקשה נפרד עבור כל אדם נוסע ויש לשים לב כי מילוי הטופס באותיות דפוס קפיטל בלבד. התשובה על כל השאלות חייבת להיות בדייקנותבצירוף חתימה על הטופס. לילדים בטופס בקשת הויזה יהיו חתומים ההורים או אפוטרופוס חוקי, ואת החתימות יאשר נוטריונית נוטריון מקומי.

2. דרכון או תעודת מעבר בתוקף לפחות שישה חודשים מעבר לתקופת השהייה המשוער של המבקש ברומניה ועותק של הדפים הרלוונטיים מתוך הדרכון שלו, המציג דפים עם נתונים אישיים, תוקף וסמכות שהונפקו. לפחות דף אחד ריק צריך להיות זמין הדרכון  על מנת להדביק את המדבקה ויזה.

3.צילום תמונה מהשנים האחרונות 3 ס"מ x 4 ס"מ, על רקע לבן, פנים מלאות עם שתי אוזניים גלויות. כיסויי ראש וכובעים מתקבלים רק בגלל אמונותדתיות, וגם אז, לא ניתן להסתיר כל חלק מפני המבקש. משקפי שמש או אביזרים אחרים כמוגדר לעיל אינם מקובלים.

4. הראיות, כפי הענין, אישור של משרד התרבות או ועדת המשולבת עבור התיאום והתמיכה של פעילות הומניטארית בתוך משרד הבריאות.

  1. עדויות של ההכרה כי המבקש הינו נציג של דת מוכרת על ידי מדינת רומניה או של ארגון הומניטרי.

6. עדויות של כיסוי כספי של הוצאות מחיה ומגורים בהיקף של לפחות שלוש השכר החודשי הממוצע הלאומי.

7. תעודת יושר ממשטרת ישראל או מסמך אחר של ערך משפטי זהה.

8. ביטוח רפואי (תאונה או חיובים החולים) במשך תקופת תוקפו ויזה.

9. דמי ההרשמה.

 

שימו לב !! שהמבקש חייב לספק המקורי עותק של כל אחד מהמסמכים הנ"ל.  נציגי הקונסוליה רשאים לבקש מידע או מסמכים נוספים בהתאם להערכת המצב שלהם של כל אדם.
בקשה לא מושלמת תוחזר למבקש ללא עיבוד.

הנכתב באתר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי