דרכון רומני

דרכון רומני – זהו מסמך מזהה ו/או מסמך טיולים לאזרח הרומני היוצא לחו"ל.

דרכון רומני הינו תעודה רשמית המונפקת על ידי רשויות המדינה אשר מוכיחה כי האדם הנושא אותה הינו אזרח האיחוד האירופי ממדינת רומניה. במדינת ישראל חיים כיום בערך כ 800,000 אזרחים שלמעשה אינם יודעים על זכאותם או שלא מייחסים חשיבות רבה לעניין זה, על אף רצונם לעבוד באירופה או לנוע בחופשיות ביו מדינות האיחוד .דרכון זה מקנה המון הטבות בייחוד באירופה: לימודים ברומניה בחינם , עבודה, תעסוקה והגירה במידת הצורך. הדרכון מושג לאחר השגת כל המסמכים הנחוצים מרומניה ,אישורם וכמובן מילוי הטפסים הנכונים. כיום דרכון זה נחשב לדבר מבוקש שהרי לאור הביקוש הרב לא ברור באיזה שלב ממשלת רומניה תחליט לשנות את חוקתה או תקנותיה . רצוי לציין שנכון למועד כתיבת טקסט זה רומניה נמצאת יחד עם ארה"ב כשותפה במלחמה בטרור וכאחת מידידותיה הקרובות אשר נמצאת בתוכנית הקרואה (waiver) אשר תעניק בסופו של דבר לאזרחים הרומניים כניסה לארה"ב חופשית למשך 90 יום כמו כל חברה אחרת באיחוד.

 

מסמכים נחוצים לקבלת דרכון רומני : 

  1. אישור אזרחות רומנית.
  2. תעודת לידה רומנית ( עם הרישומים המתאימים במידה וקיים)
  3. תעודת נישואין רומנית (במידה וקיים)
  4. דרכון ישראלי ו/או אחר

השלב הבא:

יש להירשם דרך מערכת התורים של הקונסוליה הרומנית להגשת בקשה לדרכון

 

חשוב לדעת:

כחודש וחצי לאחר הגשת בקשה לדרכון בשגרירות הרומנית בתל אביב מתקבלת התעודה המיוחלת (דרכון) ויש לחדשו כל מספר שנים ואילו לעומת זאת את האזרחות הרומנית אין לחדש והיא נותרת לנצח . צאצאים של יליד רומניה אשר מעוניינים לקבל דרכון רומני חייבים לקבל את אישור הוריהם אך בת/בן זוג לא יהיו זכאים לקבל דרכון אלא אם כן יהיו נשואים מספר שנים ויעמדו בכל הדרישות לקבלת דרכון וזכות של אזרח רומני באותה העת בה ידרשו